מחבר: רוזה ונטרלה, הוצאה לאור: שוקן, תרגום: אספיר בלה מילמן, מס' עמודים: 320.
הסקירה שלי:
סיפור מקסים על כוחן של אהבה וחברות, על בחינת גבולות הנאמנות למשפחה, על התעוזה לחלום ועל המאבק לחופש.
ספר מרגש, כתוב בשפה יפה ועשירה, נהניתי מאד מהקריאה ואני ממליצה בחום!
מי שאהב את הסדרה הנפוליטנית של אלנה פרנטה יתחבר מאד גם לספר הזה.
סיפור על נערה איטלקייה בשם מאריה, שגרה באזור נידח בבארי, עיירה ענייה מאד עם אנשים קשיי יום, עיירה מוכת עוני, פשע וטרגדיות.
מאריה כונתה על ידי סבתה "זרע מקולל" כי היא תמיד חיפשה הרפתקאות מסוכנות והייתה שאפתנית ומורדת. מאריה גרה עם אם כנועה, עקרת בית, שלא למדה, אב דייג שהיה אלים ושתלטן, אח אחד שהיה פושע ואח נוסף שאותו מאד אהבה.
המשפחה של מאריה עוברת במהלך השנים טלטלות, אבידות, מכות קשות וטרגדיות עליהן מספרת מאריה.
מאריה הייתה שונה בנוף, היא הייתה חוצפנית, מתבדלת, אהבה לקרוא ספרים ובעיקר הייתה מלאת שאיפות לממש את חייה, לצאת מהעוני, ללמוד ולרכוש השכלה ואפילו לממש את אהבת נעוריה למיקלה, בן למשפחה מוקצה בעיירה.
מיקלה הוא חבר נפש של מאריה ואהבת חייה, המורה הושיב אותו לידה בכיתה ומאז הפכו לחברי נפש. הוא בן לאב רוצח ממשפחת עבריינים שנואה בשכונה. אביה אוסר עליה להיפגש עם מיקלה וברבות השנים מאריה נאלצת לנהל עימו רומן בסתר ובכך היא מסכנת את חייה ואת כל מה שבנתה לעצמה במהלך השנים.
מאריה מתבלטת בלימודים ונשלחת ללמוד כדי שיהיה לה עתיד טוב יותר אבל עכשיו היא צריכה להחליט האם לבחור במשפחתה ובעתידה או האם לברוח מהכל ולממש את אהבתה האסורה למיקלה.
במי תבחר מאריה? האם תצליח לממש את האהבה?
תקראו ותגלו! הסוף מפתיע.
הסיפור מסופר בגוף ראשון על ידי מאריה מילדותה ועד בגרותה. אהבתי את הספר והייתי שמחה אם יהיה ספר המשך שישפוך אור על קורותיה של מאריה בשנים הבאות.
תקציר, כפי שמופיע בגב הספר:
סאגה איטלקית שובת לב על נערה הנלחמת להשתחרר מעוני ודיכוי ולממש אהבה אסורה
באזור הנידח והאלים של בָּארִי העתיקה כולם מכירים את מאריה בשם שהעניקה לה סבתה: "זרע מקולל". היא גדלה בתנאים עלובים, בחברת אב מאיים ושתלטן ואח פושע, אבל מעיזה לחלום בגדול.
התנהלותה הזועפת והמחוצפת גורמת לה להתבדל משאר בני גילה. העוגנים היחידים שלה בשנות ילדותה הם קריאת ספרים וחברוּת הנפש עם מיקלה – בן למשפחת העבריינים הבזויה ביותר בשכונה – על אף העוינות בין משפחותיהם.
על רקע המציאות הקשה הסובבת אותה, ומכות הגורל הטרגיות שנוחתות על משפחתה, היא מקבלת הזדמנות יוצאת דופן ליצור לעצמה חיים חדשים, אך סיפור אהבה אסור מטלטל את עולמה ומסכן את כל מה שבנתה בעמל רב.
ברומן נפלא וסוחף זה בוחנת ונטרלה את גבולות הנאמנות למשפחה, את כוחן הגואל של חברוּת ואהבה ואת האש בנפשה של אישה אחת, שנולדה להיות חופשייה.
רוזה ונטרלה נולדה בבארי שבדרום איטליה. ספר זה זכה להצלחה רבה וראה אור ב־14 מדינות. ספרה גן ההרדופים ראה אור בהוצאת שוקן.
