תחת עץ האלון

תמונה של הספר תחת עץ האלון

מחבר: סופיה לונדברג, הוצאה לאור: מודן, תרגום: ורד רוזן, מס' עמודים: 360.

הסקירה שלי:

ספר מרגש על חברות, על אימהות, על התמודדות עם פירוק המשפחה והזוגיות, על אובדן, על רגשות אשם עקב גירושין ובעיקר על הגשמה עצמית תוך למידה של שחרור מהעבר למען בניית עתיד חדש.

אסתר היא מורה לאומנות משטוקהולם, גרושה טרייה מבעלה החולקת עימו משמורת משותפת על בנם בן השש.

אסתר בודדה ועצובה. היא אהבה מאד את בעלה ומתגעגעת לרגעי האושר בהם בילו ביחד תחת עץ האלון באחו הקרוב לביתם. היא מלאת רגשות אשמה על פירוק הנישואים שבאו מיוזמתה ומתגעגעת מאד לבנה בימים בהם הוא אצל אביו.

כשהיא שבורה היא הולכת לבדה אל עץ האלון מלאת הרהורים על מצבה כעת. באחת השבתות היא פוגשת אישה זקנה בשם רות. הן מתחילות לדבר ורות מספרת לה שגם לה היתה פעם אהבה גדולה. אסתר נקשרת לרות שבאמצעות השיחות מפיגה לה את רגעי הבדידות הקשים ומחכה לה כל פעם כשהיא מגיעה לעץ האלון.

יום אחד רות לא מגיעה. היא נעלמת. אסתר מחליטה שהיא חייבת לברר מה קרה לה ולטוס למקום רחוק כדי לגלות היכן היא ומה הן הסודות שהיא הסתירה. לאסתר מחכה הפתעה מטלטלת שתשפיע על עתיד חייה. במסע החיפוש אחרי רות היא עוברת מסע לגילוי עצמי שבו היא תלמד להשתחרר מהעבר ולבנות לה עתיד טוב יותר.

מה קרה לרות? מה אסתר תגלה? תקראו ותגלו.

נהניתי מהקריאה ואני ממליצה בחום!

תקציר, כפי שמופיע בגב הספר:

כאשר אסתר, מורה לאמנות משטוקהולם, מחליטה להתגרש מבעלה שאותו אהבה פעם בלהט, היא נאלצת לחלוק איתו את המשמורת על בנם בן השש. כשהמשפחה שלה עוד הייתה שלמה, הם נהגו ללכת יחד כל שבת אל האחו הקרוב לביתם, ולשבת שם תחת עץ האלון. עכשיו בנה נמצא בכל סוף שבוע שני אצל אביו, ואסתר שבורה מגעגועים אליו ומההאשמות של אביו. היא מחפשת נחמה, וממשיכה לבדה במסורת ההליכה אל עץ האלון.
באחת מהשבתות פוגשת אסתר את רות, אישה זקנה שמגיעה גם היא לבדה לאחו. תוך כדי השיחות שמתפתחות ביניהן, מתברר שגם לרות הייתה פעם אהבה גדולה, ואסתר מוקסמת מסיפוריה.
כאשר רות מפסיקה להגיע לאחו, אסתר מחליטה לגלות מה עלה בגורלה. החיפוש מוביל אותה למקום יפהפה הרחק משוודיה. שם, בין הסודות שרות הסתירה, היא מגלה הפתעה שיכולה לטלטל את חייה מן היסוד ונאלצת לבחון מזווית חדשה את התנהלותה בחיים.
תחת עץ האלון הוא סיפור מרגש על אובדן ואשמה, על חברות קרובה, ועל איך להשתחרר מן העבר למען העתיד. סופיה לונדברג, עיתונאית ועורכת לשעבר, חיה בשטוקהולם עם בנה.
ספריה פנקס הכתובות האדום וסימן שאלה הוא חצי לב היו רבי־מכר בינלאומיים וראו אור בעברית בהוצאת מודן

תגובות

תגובות