משקלו של פסנתר

תמונה של הספר משקלו של הפסנתר

מחבר: כריס קנדר, הוצאה לאור: ידיעות ספרים, הוצאת סימנים, תרגום: עפרה אביגד, מס' עמודים: 321.

הסקירה שלי:

ספר מקסים! סיפור מעניין, מרגש ומאד זורם על גלגוליו של פסנתר בלות'נר שנבנה בגרמניה בתחילת המאה העשרים ועל השפעתו החזקה, לטובה ולרעה, על האנשים שאליהם הוא הגיע. נהניתי מאד מהקריאה ואני ממליצה בחום!

הספר מורכב משני סיפורים:

הסיפור הראשון:

קטיה בת השמונה גרה בברית המועצות. בשנת 1962 היא מקבלת בירושה פסנתר שנבנה בגרמניה בתחילת המאה העשרים. קטיה לומדת לנגן והפסנתר הופך למרכז חייה. היא שואפת להמשיך לעסוק בנגינה בעתיד. לאחר שהיא מתחתנת ונולד לה ילד, בעלה משכנע אותה לעזוב את ברית המועצות ולעבור לאמריקה. בדרך הפסנתר הולך לאיבוד.

הסיפור השני מתרחש בשנת 2012:

קלרה בת העשרים ושש גרה בקליפורניה. קלרה יתומה והיא עובדת במוסך משפחתי. היא בדיוק נפרדה מבן זוגה והיא עצובה ומיואשת.

כשהייתה בת 12 היא קיבלה מאביה ליום הולדתה פסנתר מתנה. קלרה כמעט ולא ניגנה בו אבל הוא יקר מאד לליבה. עכשיו לאחר שנפרדה מבן זוגה, היא צריכה לעבור לדירה חדשה ומכיוון שקשה להעביר את הפסנתר, היא מחליטה למכור אותו. קלרה מפרסמת מודעת מכירה אך כשנמצא קונה, צלם במקצועו, היא מתחרטת. אותו קונה מתעקש, יוצר איתה קשר ולא מרפה. לאט לאט קלרה תבין את סיבותיו ותגלה את הקשר האישי שלו לפסנתר שלה.

לאט לאט יתגלו גם הקשרים בין שני הסיפורים, בין קטיה לקלרה, וביניהן לפסנתר הבלות'נר. סיפורים מרגשים על אהבות סודיות, על טרגדיות כשבמרכז עומדת האהבה למוזיקה.

מיהו אותו קונה מסתורי? מה הקשר בין קלרה לקטיה? איך הגיע הפסנתר לקטיה ואיך הוא הגיע לאביה של קלרה? מה הקשר בין אותו קונה לפסנתר?

תקראו ותגלו. ספר שלא יכולתי להניח מהיד, מעניין, מפתיע ומאד מרגש.

 

תקציר, כפי שמופיע בגב הספר:

קטיה בת השמונה, ילידת ברית המועצות, מקבלת בירושה ב- 1962 פסנתר בלות'נר שנבנה בתחילת המאה העשרים בגרמניה. לימודי המוזיקה בקונסרבטוריון והנגינה בפסנתר נעשים כל עולמה, והיא שואפת להתפתח ולעסוק במוזיקה. ואולם לאחר נישואיה קטיה מהגרת לאמריקה עם משפחתה הצעירה, בעקבות דרישתו העיקשת של בעלה, והפסנתר שלה אובד בדרך.
קלרה לנדוי בת העשרים ושש מקליפורניה, מכונאית מוכשרת שעובדת במוסך משפחתי, נפרדת ב- 2012 מבן זוגה ובמקביל נאלצת לעזוב את דירתו. מעבר לדירה חדשה הוא עניין מורכב, בגלל מתנה שהעניק לה אביה ביום הולדתה השנים-עשר, פסנתר בלות'נר שהיא מעולם לא למדה לנגן בו היטב. ברגע של תסכול פתאומי מחליטה קלרה למכור את הפסנתר, ולשמחתה היא אינה מתקשה למצוא קונה, אבל הסיפור מקבל תפנית גורלית כשמתבררת זהותו של האדם שמעוניין מאוד בפסנתר.
הקשרים המסתוריים והטרגיים בן קטיה לקלרה, ובין שתיהן לפסנתר הבלות'נר, נחשפים בהדרגה ומשרטטים דיוקן של נשיות מודרנית ושיר הלל לאהבת המוזיקה.

תגובות

תגובות