מחבר: סנטה מונטיפיורי, הוצאה לאור: ידיעות ספרים, תרגום: כנרת היגיניס־דוידי, מס' עמודים: 448.
הסקירה שלי:
רומן היסטורי מקסים! אחד הספרים היפים שקראתי בתקופה האחרונה.
זהו סיפור שמתרחש במקביל בשני זמנים, עבר והווה, ובשני מקומות: איטליה 1966שנת ואנגליה שנת 2009. שני הסיפורים מרתקים, מלאים בגילויים מפתיעים, סודות, והמון רומנטיקה, תשוקה ואהבה.
הספר מאד זורם ומעניין לכל אורכו. הסוף קצת קיטשי כך שכל הקצוות נסגרים בצורה מושלמת ואופטימית להפי אנד אחד גדול ומחייך.
כל כך נהניתי מהקריאה ואני ממליצה בחום!
הסיפור הראשון מתרחש באיטליה בשנת 1966:
פלוריאנה הילדה חיה בכפר עני בטוסקנה עם אביה השיכור. אמה עזבה אותה עם אחיה ומאז נעלמו עקבותיה. יום אחד היא מטיילת ופוגשת את דנטה, בנו של איש מאד עשיר. דנטה לוקח אותה לסיור בוילה המפוארת שלהם והשניים מתאהבים למרות פער הגילאים ביניהם. הם אפילו מפנטזים על עתיד משותף למרות פערי המעמדות ביניהם אבל בעקבות אירוע לא צפוי שמאיים על שניהם, נפרדות דרכיהם.
הסיפור השני מתרחש באנגליה בשנת 2009:
מרינה, בעלת מלון חוף שנקלע לקשיים כלכליים והיה משאת נפשה, מחפשת צייר שילמד ציור ויעזור להביא אורחים ולהחזיר את המלון לחיים. היא נשואה לגריי לאחר שעזב את אשתו למענה.
מרינה שוכרת אדם איטלקי בשם רפאל סנטורו, גבר חתיך וכריזמטי שכל הנשים נופלות לרגליו. לכאורה רפאל הגיע כדי ללמד ציור ולשקם את המלון אבל יש לו מטרה נסתרת שלשמה הוא הגיע דווקא למלון של מרינה.
בתה החורגת של מרינה נשבית בקסמו של האיטלקי המרשים, עוזרת לו להתאקלם ועל הדרך לומדת ממנו המון תובנות על החיים.
לאט לאט רפאל סנטורו ישנה את חייהם של כל המשפחה המורחבת בצורה מפתיעה ומרגשת, בעזרת שיחות נפש וניסיון חיים וגם בעקבות גילוי מטלטל.
לכאורה שני סיפורים לא קשורים אבל לקראת סוף הספר יתגלה הקשר המפתיע והמרגש ביניהם.
האם רפאל יצליח לעזור בשיקום המלון? לאיזו מטרה הוא הגיע? מה הוא מסתיר? מה עלה בגורלם של פלוריאנה ודנטה? מה הקשר בין שני הסיפורים? תקראו ותגלו.
סיפור על פצעים מהעבר, סודות, וכוחה של האהבה לאחות את הפצעים ולחולל שינויים משמעותיים בחיים.
קריאה מהנה!
תקציר, כפי שמופיע בגב הספר:
סיפור מסתורי ושובה לב על אהבה, מחילה וסודות מן העבר.
איטליה, 1966: פלוריאנה מתאהבת בדנטה, בנו של איש עשיר ורב־השפעה, בעליה של וילה המשקיפה לים מחוץ לכפר הטוסקני העני שבו היא חיה, וילה שפלוריאנה תמיד ייחלה לגור בה ביום מן הימים. למרבה הצער, הרומן הזה מחולל משבר שמסכן את כל מה שיקר ללב שניהם.
אנגליה, 2009 : מלון חוף יפה בדבון שבאנגליה נקלע לקשיים כלכליים. מרינה, בעלת המלון, שוכרת אמן שילמד את אורחי המלון ציור במהלך הקיץ. רפאל סנטורו הוא כריזמטי ונבון, בעל כוח משיכה שקט וממגנט. עד מהרה הוא מצליח לאזן את חוסר ההרמוניה המשפחתי ולהפוך את מזלו הרע של המלון. אבל לרפאל יש מטרה נסתרת משלו. האם מטרתו היא להרוס, לפתות, או לאחות את הפצעים? יהיו אשר יהיו כוונותיו, הוא ישנה את חייהם של מרינה ושל בני משפחתה מן הקצה אל הקצה.
"מרינה של הים" הוא רומן סוחף ומרגש על כוחה של האהבה לרפא את פצעי העבר ולחולל שינויים מרחיקי לכת. מחברת רבי־המכר סנטה מונטיפיורי מגוללת סיפור שנפרש לאורך ארבעה עשורים ומתרחש בכפרים טוסקניים משכרים ביופיים, עובר בארגנטינה הקצבית ומגיע עד לחופי אנגליה מעוררי הכמיהה.
"סודות, מסתורין ותשוקה שזורים לאורך הספר, וכקורא אתה ממש מרגיש כאילו אתה נמצא בטוסקנה או בדרכים הכפריות שבמחוז דבון… אהבתי את הספר ולא יכולתי להניח אותו מהיד." New Book Magazine