לטרוף את השמיים

תמונה של הספר לטרוף את השמיים

מחבר: פאולו ג'ורדנו, הוצאה לאור: כתר ספרים, תרגום: יערית טאובר, מס' עמודים: 386.

הסקירה שלי:

ספר מצויין, מטלטל, חזק ומרגש על חברות ואהבה, על אובדן, על הישרדות, על נחישות ועל תקווה.

סיפור על חברי ילדות שנפרש על פני עשרים שנה, משנות התשעים ועד היום. ממליצה בחום!

תרזה נהגה לבלות כל קיץ בחופשה אצל סבתה בכפר קטן בדרום איטליה. בהיותה ילדה, היא פגשה שם שלושה נערים, ברן ניקולא וטומאסו, שחיו בחווה הסמוכה עם הוריהם המאמצים. הנערים היו מחוברים לטבע ולאדמה. הם לא הלכו לבית הספר וחונכו להאמין באלוהים, בטבע וגם בגלגול נשמות. הם גדלו במסגרת סגפנית דתית שתגרום להם בהמשך למעשים שאין מהם דרך חזרה.

השלושה לא אחים בדם אבל קשורים זה לזה בנפש כמו אחים לכל דבר. שלושתם נערים סקרנים ומלאי תשוקה לחיים.

תרזה מתאהבת בברן שמאמין בסקס, בטבע ובאלוהים. ברן ההרפתקן ומושך את כל החבורה לחוויות והרפתקאות מסוכנות.

הקשר בין תרזה לברן ידע עליות ומורדות, פרידות ואיחוד מחדש. אהבתה כלפיו חזקה ואובססיבית והיא מרכז חייה גם כשהם כבר לא ביחד. תרזה מפתחת כלפיו תלות ולא מסוגלת להמשיך בחייה בלעדיו. הם ייפגשו שוב לאחר אירוע טרגי שיקרה לאחים ושאותו נשבעו לשמור בסוד לכל החיים.

אנו מלווים את החבורה במהלך עשרים שנה, מילדותם ועד לבגרותם. החבורה חווה, ביחד ולחוד, אירועים מטלטלים, כאשר סודות ששמרו לאט לאט מתגלים והחיים של כל אחד מהם משתנים ומתהפכים.

מה יעלה בגורל כל אחד מהגיבורים? מה יעלה בגורל הזוג, תרזה וברן? תקראו ותגלו.

ספר לא קל לקריאה אבל בהחלט שווה את ההשקעה והסבלנות, ספר חזק שיישאר איתי עוד הרבה זמן. ממליצה בחום!

תקציר, כפי שמופיע בגב הספר:

תרזה מבלה את ימי הקיץ אצל סבתהּ בספציאלה שבדרום איטליה. לילה אחד, היא מבחינה בשלושה נערים שהתגנבו לחצר ונכנסו לשחות בבריכה בעירום. השלושה, ברן, ניקולא וטומאסו, חיים בחווה סמוכה במעין קומונה עם הוריהם המאמצים, הדוגלים באורח חיים טבעי וסגפני. הנערים אינם הולכים לבית־הספר, אבל יודעים הרבה דברים, והם מאמינים באלוהים, באדמה ובגלגול נשמות. למרות שהם אינם אחים בדם הם קשורים בקשר בל יינתק, מלאי תשוקה וסקרנות. ברן מושך את האחרים ודוחף אותם לפריצת כל הגבולות תוך שהוא מחפש משמעות באלוהים, במין ובטבע. אט אט הופך המקום הנידח למקום היחיד בעולם עבור תרזה. זה המקום של ברן. היא מתאהבת בו ולאורך השנים הקשר ביניהם מתהדק עד שאהבתה אליו הופכת לציר הכמעט יחיד שחייה סובבים סביבו. היא לומדת אותו והולכת אחריו, וגם אחרי שדרכיהם נפרדות היא מחכה לו – עד שהם נפגשים מחדש אחרי טרגדיה מסתורית שרודפת את שלושת האחים, שנשבעו שלא לספר עליה לאיש.

פאולו ג'ורדנו מלווה את ארבעת גיבוריו על פני עשרים שנה, משנות ה־90 של המאה הקודמת ועד ימינו, ומפליא לתאר בדיוק שאין שני לו חברות, אובדן, רגש וחיים.

ג'ורדנו הוא סופר איטלקי, מחבר רב־המכר 'בדידותם של המספרים הראשוניים', שנמכרו ממנו כשני מיליון עותקים ברחבי העולם ותורגם לשפות רבות.

תגובות

תגובות