מחבר: ג'יליאן קנטור, הוצאה לאור: ידיעות ספרים, תרגום: יואב כ"ץ, מס' עמודים: 302.
הסקירה שלי:
ספר מקסים שמבוסס על מקרה אמיתי, נהניתי מאד מהקריאה וממש לא רציתי שייגמר, ממליצה בחום!
הסיפור מתרחש בתקופת המלחמה הקרה כאשר היו שמועות שהרוסים מפתחים פצצת אטום וארצות הברית חיפשה את המרגלים שהעבירו לרוסיה את סודות האטום.
ב- 19 ביוני 1953 הוצאו להורג בניו יורק בני הזוג אתל ויוליוס רוזנברג באשמת ריגול לטובת רוסיה. לא ידוע אם אכן היו אשמים או לא (פירוט באחרית הדבר) אך הם היחידים שהוצאו להורג.
אתל השאירה את שני בניה אצל השכנה ומאז לא חזרה.
הסיפור מסופר מנקודת מבטה של השכנה, מילי. הסופרת מנסה לתאר את הנשים כרעיות וכאימהות מסורות לילדיהם ולכן חוץ מסיפור המסגרת, הכל פרי דמיונה הפורה של המספרת.
הסיפור מתחיל במסיבה שנערכת אצל אתל השכנה. במסיבה מילי פוגשת אדם שטוען שהוא רופא, ד"ר גולד, ומעוניין לטפל בבנה שסובל מבעיות תקשורת עם הסביבה עם הסביבה ולא יודע לדבר.
מילי מתאהבת ברופא וחושבת על עתיד איתו למרות היותה נשואה אבל אז היא מגלה פרטים אודות זהותו של הרופא ומבינה כי גם בעלה אינו מי שחשבה שהוא. גם אתל ובעלה חשודים.
מילי התמימה מגלה עולם שלם של שקרים ורוע ומנסה להציל את האנשים האהובים עליה.
זהו סיפור על חברות ונאמנות בין מילי לאתל, מסירות של שתי הנשים כל אחת לחברתה ולילדיה. סיפור מאד מרגש, כתוב בצורה קולחת, אחד הספרים הכי טובים שקראתי לאחרונה, ממליצה בחום!
תקציר, כפי שמופיע בגב הספר:
ב-19 ביוני 1953, בעיר ניו יורק הוצאו להורג בני הזוג אתל ויוליוס רוזנברג באשמת קשירת קשר לריגול ומסירת סודות האטום לברית המועצות. ביום מעצרה ב-1950 השאירה אתל את שני בניה הקטנים אצל שכנה ולא שבה לקחתם מעולם.
ג'יליאן קנטור טווה מחדש את סיפורם של בני הזוג ילידי ניו יורק ומשלבת בו דמויות אמיתיות ודמויות בדיוניות, ובעיקר את דמותה של המספרת, מילי שטיין, השכנה הצעירה של אתל, חייהן של מילי ואתל כשכנות, כַחברות, כַרעיות וכַאימהות נשזרים אלה באלה.
כל שעה חשובה מסופר בקולה של מילי הנשאבת בעל כורחה לכאוס של עולם השקרים והריגול, כשבד בבד עליה להיאבק בקשיים ההתפתחותיים של בנה הפעוט ולהילחם על הדברים שהיא מאמינה בהם ועל האנשים שהיא אוהבת.
"סיפור אווירה מהודק ומרתק המשמש חלון הצצה אינטימי אל עולם שרוב האנשים מכירים רק מכותרות העיתונים" -כריסטינה בייקר
"ספר ראוי לציון בשל התיאורים הנוגעים ללב של אהבת אם ובזכות המיומנות שבה מתוארת האווירה המחניקה של עידן מקארתי" -פבלישרס וויקלי
ג'יליאן קנטור היא בוגרת החוג לספרות אנגלית באוניברסיטת פנסילבניה ובעל תואר מוסמך מאוניברסיטת אריזונה, ספריה לבני הנוער זכו בפרסים ובשבחי הביקורת.