מחבר: לילה סלימאני, הוצאה לאור: הוצאת מודן, תרגום: רמה איילון, מס' עמודים: 171.
הסקירה שלי:
עוד ספר איכותי מסדרת הספרות היפה שאני מאד אוהבת. סיפור על אישה שמכורה למין ומנסה לנהל חיי משפחה נורמטיביים. הכתיבה מינימליסטית, לעיתים קרה ומנוכרת, אבל למרות זאת, אי אפשר להניח את הספר מהיד. ספר מיוחד שמעורר הרבה מחשבות, ממליצה בחום!
אדל ורישאר נשואים. אדל היא עיתונאית ובעלה רופא. הם גרים בפריז ומגדלים את בנם היחיד. אדל מאד אוהבת את בנה ולכאורה נראה כי הם משפחה מאושרת, אבל לאדל יש אובססיה לגברים. היא מנצלת כל רגע פנוי במהלך היום בכדי לשכב עם גברים. היא משקרת לבעלה וממציאה פגישות עבודה בערבים בכדי לצת מהבית ולקיים יחסי מין עם גברים אחרים.
האובססיה הזאת מכניסה אותה למצבים לא פשוטים הן בעבודה, הן במפגשים עם גברים אלימים וכמובן קיים החשש הגדול שהיא עלולה להפסיד את משפחתה אם סודה יתגלה.
לא ארחיב הרבה כדי לא להרוס למי שלא קרה, יש עוד הרבה התפתחויות בסיפור ואף ניסיונות מצידה להיגמל מהאובססיה ההרסנית לגברים בכדי לשמור על בעלה ובעיקר על ילדה האהוב.
כמו שכבר ציינתי, סגנון הכתיבה הוא כמו דיווח, אין הבעת רגשות. משפטים קצרים וחדים. ספר מאד מיוחד שנקרא בנשימה אחת.
האם יתגלה סודה של אדל לבעלה? האם היא תצליח להיגמל מההתמכרות למין? האם היא תצליח לשמור על משפחתה? תקראו ותגלו.
ציפיתי לסוף מסויים וקיבלתי סוף אחר אבל במחשבה שנייה, זה כנראה הסוף הכי נכון והכי מתאים, בכל מקרה הסוף הזה השאיר אותי עם המון מחשבות. קריאה מהנה!
תקציר, כפי שמופיע בגב הספר:
נראה שאדל ורישאר הם זוג מאושר. היא עיתונאית, הוא רופא, ויחד הם מגדלים את בנם הקטן בדירתם הפריזאית הנאה. אבל לאדל יש סוד. את החירות שעבודתה מאפשרת לה היא מנצלת על מנת להיפגש עם גברים. הרבה גברים. מאמציה להכניע את הדחף הזה עולים בתוהו והיא אינה מצליחה לחדול מכיבושיה. ככל שהאובססיה הולכת ומשתלטת עליה, היא מאבדת מסבלנותה, מפסיקה לגלות עניין בדברים שהסבו לה בעבר אושר, ומוצאת את עצמה, יותר ויותר, במצבים מסוכנים.
"בגנו של עוג" הוא סיפור מהפך קרביים על גוף המשועבד לדחפים שמאום לא משביע אותם, על השלכותיה הרות האסון של ההתמכרות ועל הדינמיקה והפתולוגיה של מערכת יחסים זוגית בצילה של התמכרות. זכויות התרגום של הספר נרכשו ל־ 22 שפות והוא זכה להצלחה מסחרית גדולה בעולם.
זהו ספרה הראשון של לֵילָה סְלימאני, זוכת פרס גונקור על ספרה 'שיר ענוג', שראה אף הוא אור בסדרה לספרות יפה של מודן.