מחבר: אן יאנגסון, הוצאה לאור: תמיר סנדיק, תרגום: שי סנדיק, מס' עמודים: .
הסקירה שלי:
ספר מקסים שכולו חליפת מכתבים בין גבר לאישה, ז'אנר שאני מאד אוהבת.
הספר מאד נעים לקריאה ויש בו המון תובנות על החיים. זהו סיפור שמוכיח שאף פעם לא מאוחר מדי לזכות באהבה. החיים לא תמיד פשוטים ולכן תמיד צריך לתת הזדמנות נוספת ולא לוותר על הזכות לאושר, לחברות ולאהבה. במילה אהבה, הכוונה לאו דווקא לאהבה גופנית, אלא שבכל גיל אפשר למצוא חברי אמת, חברי נפש לשיחות, לשיתוף בבעיות, לקבלת עזרה ותמיכה.
בסיום הספר נותרתי אופטימית ועם חיוך גדול על הפנים. נהניתי מהקריאה ואני ממליצה בחום!
חברתה הטובה של טניה נפטרה לא מזמן מסרטן. שתיהן תמיד חלמו להגיע למוזיאון בדנמרק כדי לראות את שרידי גופתו של האיש מטולון שחי במאה הרביעית לפני הספירה.
טניה מחליטה שהגיע הזמן לממש את מה שתמיד חלמה והיא כותבת מכתב לפרופסור חוקר שכתב בעבר ספר על אנשי הביצות והקדיש אותו לה ולחברותיה.
מסתבר שמחבר הספר נפטר והמכתב שלה מגיע לאוצר המוזיאון שכותב לה מכתב תשובה. מאותו יום הם כותבים מכתבים ומיילים אחד לשני ולאט לאט נחשפים זה לזה ומשתפים זה את זה בבעיותיהם.
הוא מספר לה על הבעיות עם הילדים שלו, על אשתו שנפטרה. היא מספרת לו, בין היתר, גם על הבעיות בזוגיות עם בעלה. נרקמת ביניהם ידידות מקסימה ונדמה כי גם הרבה מעבר לכך.
שניהם אנשים בודדים. הוא בודד פיזית כי אשתו נפטרה והקשר עם ילדיו מרוחק. היא אמנם נשואה ויש לה ילדים ונכדים אך היא חיה חיים שגרתיים, עובדת קשה והיחסים עם בעלה לא קרובים כפי שצריכים להיות בין בני זוג, כך שהיא גם מרגישה בודדה.
דרך המכתבים כל אחד מהם לומד על עצמו דברים חשובים שיעזרו לו בעתיד לשפר את חייו.
ספר מקסים ומרגש שפשוט כיף לקרוא! ממליצה בחום!
תקציר, כפי שמופיע בגב הספר:
מותה של חברה קרובה מביא את טינה הופגוד לכתוב אל פרופסור גלוב, חוקר ששנים רבות קודם לכן הקדיש לה ולחברותיה ספר שעוסק באנשי הביצות. המכתב ממוען למוזיאון סילקבורג בדנמרק, שם מוצגים שרידיו של האיש מטולון, גופת כבול של אדם שחי במאה הרביעית לפני הספירה. אך החוקר מת מזמן, והמכתב מגיע לידיו של אנדרס לארסן, אוצר המוזיאון, אשר בהיעדר כתובת דוא”ל לשגר אליה תשובה תכליתית קצרה משיב לטינה במכתב משלו. חליפת המכתבים בין שני האנשים הבודדים הללו תצמיח ידידות אמיצה, ואף מעבר לכך.
אחכה לך במוזיאון מביא סיפור מרגש על אהבה מאוחרת והזדמנות שנייה. אן יאנגסון מצליחה לגעת בתובנות עמוקות על החיים, על האהבה ועל ההפתעות שהם מזמנים לנו.